Ons team

Het team van ENSO Health bestaat uit ervaren zorgprofessionals die hun sporen verdiend hebben in de branche. Door hun kennis en kunde, gecombineerd met hun persoonlijkheid en inzet realiseren ze blijvende resultaten.

ENSO Health heeft een uitgebreid netwerk dat we waar wenselijk in kunnen schakelen om samen met u te kijken naar de expertise en inzet die u nodig heeft. Wilt u ook samenwerken met ENSO Health, neem dan contact op!

Angelique Moonen

Angelique is oprichter en mede-eigenaar van ENSO Health.

Gedreven vanuit de inhoud en met passie voor de GGZ levert ze op bevlogen wijze haar bijdrage aan een duurzame gezondheidszorg en een houdbaar zorgstelsel.
Angelique is resultaatgericht, ondernemend en draagt graag verantwoordelijkheid. Ze betrekt en verbindt en streeft naar co-creatie en vernieuwing. Ze staat graag met haar voeten in de klei maar werkt daarbij vanuit strategie en visie. Ze streeft standvastig op het gestelde doel af, en heeft op weg daarnaartoe een scherp oog voor wat er speelt op de werkvloer en voor de onderlinge dynamiek.

“Na zo’n acht jaar met veel plezier in het internationale bedrijfsleven te hebben gewerkt begon het te kriebelen: ik wilde mijn kennis en ervaring inzetten ten dienste van de kwetsbare medemens. Een match was gevonden toen zorgverzekeraar VGZ iemand zocht met kennis van de GGZ die een verzakelijking in haar zorginkoop kon doorvoeren.”

Angelique richtte zich bij VGZ naast de zorginkoop ook op het ontwikkelen van nieuwe producten, zowel voor de aanvullende verzekeringen als samen met zorgaanbieders. Vooral het samen creëren en innoveren gaf energie, zeker in combinatie met strategie en langeretermijndoelen. Ze was ook betrokken bij diverse leertuinen en meerjarenafspraken van VGZ die in het kader van Zinnige Zorg werden gemaakt.
“Ik geniet ervan als ik samen met anderen de zorg kan veranderen en verbeteren. Belangrijk is om daarbij met alle aspecten rekening te houden. Zo is een verandering pas succesvol als deze breed in de organisatie wordt gedragen, bijdraagt aan de organisatiedoelen, patiënten er tevreden over zijn én de zorgkosten in de hand worden gehouden. Het mooie is dat ik bij ENSO Health mijn creativiteit in kan zetten om de zorg toekomstbestendiger te maken.”

Angelique heeft ruime ervaring in het politieke speelveld, variërend van de introductie van de DBC-systematiek tot de forensische zorg (o.a. Continuïteit van Zorg), evenals nieuwe wetgeving. Ze combineert aandacht voor de inhoud van de zorg met een analytische blik vanuit financieel, juridisch en bedrijfskundig perspectief.
“ENSO Health komt voort uit onze wens om de zorg duurzaam te verbeteren. Ik zag veel innovaties mislukken omdat niet alle aspecten die nodig zijn om toekomstbestendig te veranderen, waren meegenomen. Het begint met een goed idee, maar daarnaast moet je ook goed nadenken over bijvoorbeeld draagvlak, veranderkundige aspecten, wetgeving, financiën, juridische aspecten en het juiste business model. Juist het leggen van deze puzzel geeft mij energie en zorgt ervoor dat ik doorga totdat het beoogde doel bereikt is.” 

Angelique heeft een achtergrond in psychologie en rechten, maar volgde ook managementopleidingen bij TiasNimbas en Nyenrode Business Universiteit, inkoopopleidingen bij NEVI en diverse opleidingen en trainingen over project- en programmamanagement, veranderkunde en leiderschap. Ook heeft ze diverse trainingen op het vlak van communicatie, conflicthantering en onderhandelen ontwikkeld en gegeven.
Momenteel richt Angelique zich op het ontwikkelen van nieuwe zorgproducten, digitale zorgconcepten, verandermanagement, adviseren van organisaties over hun meerjarenstrategie, project- en programmamanagement, strategische ketensamenwerking en financiering van nieuwe zorgproducten.

Wat zeggen anderen over Angelique:

Creatief – Betrokken – Betrouwbaar – Strategisch – Innovatief – Integer – Slim – Oog voor eenieders belangen – Doorzetter – Sensitief – Goed in veranderen met draagvlak – Coachend leider – Proactief – Doelgericht

Ons team

info@ensohealth.nl
06 18141564
KVK 69581983