Ons team

Het team van ENSO Health bestaat uit ervaren zorgprofessionals die hun sporen verdiend hebben in de branche. Door hun kennis en kunde, gecombineerd met hun persoonlijkheid en inzet realiseren ze blijvende resultaten.

ENSO Health heeft een uitgebreid netwerk dat we waar wenselijk in kunnen schakelen om samen met u te kijken naar de expertise en inzet die u nodig heeft. Wilt u ook samenwerken met ENSO Health, neem dan contact op!

Rico Bastiaans

Rico is oprichter en eigenaar van ENSO HEALTH.

Accountant en Organisatiekundige van huis uit was hij bijna 10 jaar werkzaam in het bedrijfsleven voordat hij de overstap maakte naar de zorg. Een stap waar hij nog elke minuut van geniet. De rode draad in zijn carrière is daarbij niet veranderd: die gaat over de drie belangrijkste vragen: wat, waarom, en hoe?

“We hebben ENSO Health opgericht om de innovatie in de zorg te versnellen: de ontwikkelingen binnen en buiten de zorg gaan erg snel. Dat gebeurt onder invloed van bredere maatschappelijke en vooral technologische veranderingen. De zorg moet in datzelfde tempo mee veranderen om dat te blijven doen wat ze het beste kan: gezondheid en welzijn bieden vanuit een menselijk perspectief.”

Voordat hij in de zorg werkte, werkte hij in diverse branches en in diverse rollen. Variërend van onderwerpen als business development, financiën en organisatieverandering. Voor de KNVB schreef hij in 2004 zijn eerste boek over de maatschappelijke functie van het Nederlands Betaald Voetbal.

“Ik ben van nature nieuwsgierig: ik luister graag naar wat anderen te vertellen hebben, zoek ook nieuwe  kennis en ervaringen op en deel die weer graag met anderen. Dat leidt er meestal toe dat ik elke paar jaar een opleiding of verdieping op mijn kennis volg.” Na zijn studies accountancy en Organisatiekunde volgden inkoop (NEVI 1 en 2), een Management opleiding aan Nijenrode en diverse opleidingen en cursussen over project- en programmamanagement, leiderschap en inhoudelijke opleidingen.

“Daarnaast vind ik het vertellen van verhalen boeiend: Ik schrijf of vertel graag over wat mij bezighoudt. Tot nu mocht dat leiden tot drie boeken, en een handvol artikelen. Daarnaast post ik regelmatig posts of blogs op linkedin. Dat leidt in de regel tot mooie gesprekken en discussies!” In de zorg deed hij ervaring op bij o.a. ziekenhuizen, GZ, GGZ, V&V, Zorgverzekeraars, maar ook bij instanties zoals de NZa. Bij VGZ hield hij zich als inkoper bezig met de eerste strategische samenwerkingen in de GGZ, die o.a. leidden tot de eerste meerjarenafspraken waarbij niet geld maar samenwerking en betere zorg centraal stonden. 

De onderwerpen waar hij op dit moment veel mee bezig is, zijn (digitale) strategie, de ontwikkeling van nieuwe zorg- of digitale concepten, project en programmamanagement en samenwerkingsrelaties zoals strategische partnerschappen maar ook complexe onderhandelingen. “De omvang maakt daarbij niet zoveel uit. Ik kan evengoed genieten van een kleine vraag van een kleine instelling als een grote vraag van een grote zorginstelling”.

Wat zeggen anderen over Rico: 

Strateeg – Constructief kritisch – Integer – Ambitieus – Betrokken – Resultaatgericht – Respectvol – Intelligent – Inspirerend – Behulpzaam – Analytisch – Coachend – Rekenwonder – Mensgericht.

Ons team

info@ensohealth.nl
06 18141564
KVK 69581983