Ons team

Het team van ENSO Health bestaat uit ervaren zorgprofessionals die hun sporen verdiend hebben in de branche. Door hun kennis en kunde, gecombineerd met hun persoonlijkheid en inzet realiseren ze blijvende resultaten.

ENSO Health heeft een uitgebreid netwerk dat we waar wenselijk in kunnen schakelen om samen met u te kijken naar de expertise en inzet die u nodig heeft. Wilt u ook samenwerken met ENSO Health, neem dan contact op!
Adriaan Baan

Adriaan Baan

Adriaan is senior consultant

Vanaf 1 mei 2020 maakt Adriaan (1962) deel uit van het professionele team van ENSO Health. Adriaan richt zich op strategisch advies voor de GGZ onder andere op het gebied van (financiele) stelselwijzigingen, zorgverkoop en optimalisering van de bedrijfsvoering. Hij studeerde verpleegkunde in Leusden, heeft een post-hbo opleiding bedrijfskunde gevolgd (2000) en in 2009 zijn MBA-executive behaald aan de Business School Nederland. Hij is zijn carriëre gestart in de gezondheidszorg en heeft in 1989 de overstap naar de zorgverzekeringsbranche gemaakt. Hij heeft hier een aantal managementfuncties vervuld, zoals manager klantprocessen bij Trias, directeur Declaratieservice bij VGZ en manager zorginkoop GGZ.

In 2017 heb ik gekozen om mijn opgedane expertise als consultant in het zorgveld in te zetten . Ik werk graag samen met ervaren aanbieders aan het ontwikkelen en uitvoeren van de strategie om te komen tot een betere zorg. Er valt veel te verbeteren in de organisatie en financiering van de zorg. Geen makkelijke opgave, maar met de bundeling van kennis van de aanbieders en mijn expertise van de financiering van de zorg, proceskennis en ruime ervaring met organisatieverandering ligt hiervoor een stevige basis. Ik kan de brug tussen de aanbieders en de financiers goed slaan omdat ik de denkwijze en strategische overwegingen ken en hierop kan inspelen. Ook schakel ik makkelijk tussen de verschillende managementlagen.

Adriaan heeft bij VGZ een lange termijn visie voor de zorg, en specifiek de GGZ ontwikkeld en daarmee duidelijke richting gegeven aan de zorginkoop. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met implementatietrajecten op het gebied van ICT en organisatorische optimaliseringsslagen, gebaseerd op de leanmethodiek. Met mijn expertise op het gebied van financiering en organisatie van en ruime managementervaring in grote complexe organisaties kan ik samen met de deskundigheid van de aanbieders toekomstvaste oplossingen bieden en implementeren. De afgelopen jaren heb ik deze expertise vooral op ingezet in het zorglandschap op het gebied, van verkoop, financiering en advisering. Samen met de consultants van ENSO Health, waarbij kennis, ervaring en (project)management samenkomt, kan er een grote bijdrage geleverd worden om te werken aan “de fitte organisatie”.

Wat zeggen anderen over Adriaan:
Strategisch, organisatiesensitief, analytisch, scherp, resultaatgericht, respectvol, betrokken, betrouwbaar, verbinder, mensgericht, makkelijk in de omgang.

Ons team

info@ensohealth.nl
06 18141564
KVK 69581983